Merken van Eurovite

De belangrijkste merken binnen Eurovite zijn Topcer, Johnson Tiles, Kalebodur, El Halcon, Tau Ceramica en Kronos. De belangrijkste formule is de Saint Malo formule.

Topcer

Topcer

Topcer vloertegels zijn telkens weer terug te vinden in karaktervolle gebouwen over de hele wereld. Deze Portugese specialist gespecialiseerd in dubbelhard gebakken porcelanato door en door vloertegels in met name 10x10 en 15x15, combineert haar vloertegels met veelal authentieke victoriaanse decors. Topcer inspireert niet alleen bij klassieke renovaties maar ook bij industriële ontwerpen, bij sanitaire voorzieningen, authentieke boerderijen of bij de statigheid van een klassiek stadhuis. De dubbelhard gebakken tegels van Topcer zijn nagenoeg overal toepasbaar terwijl ook de speciale hulpstukken waaronder sanitaire plinten en antislip tegels veel extra’s bieden.

Johnson Tiles

Johnson

H&R Johnson Tiles is met recht één van de klassiekere fabrikanten, opgericht in 1901 en nog steeds actief. H&R Johnson: gevestigd in het Engelse Stoke on Trent produceert zowel wand – als vloertegels volgens het cradle to cradle principe en is van oudsher een onderneming gericht op meer dan alleen winst en rendement. Duurzaamheid en sustainibilty zijn vanaf de oprichting belangrijke pijlers gebleken. H&R Johnson is in staat niche producten te fabriceren in kleine series en in kleine formaten vanaf 10x10. Zowel het bisquit, het glazuur als de kleuren zijn daarbij van òngekende kwaliteit waarbij ook de modulaire aspecten 10x10/10x20/15x15/20x20) van toegevoegde waarde zijn. Slechts weinig fabrikanten bieden een dergelijk en compleet programma.

Kalebodur

Kalebodur

Kalebodur is meer dan zomaar een tegelfabriek. “Kale” zoals het merk in de professionele tegelwereld heet is onderdeel van de Kalegroep en met de onvoorstelbare productiecapaciteit van 180.000 m2 per dag één van de allergrootste fabrikanten ter wereld. Kale produceert in formaten van 15x15 tot maar liefst 100x300, zowel verglaasd als onverglaasd. Ook beschikt Kale over de allernieuwste technologieën waaronder de mogelijkheid ultradun materiaal van 3mm te produceren (Sinterflex). Kale is met recht een mondiale industriële grootmacht.

Kronos

Kronos

Kronos is als merk gestart in 1980 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot de fijnproever onder de tegelproducenten. Vooral als ontwikkelaar, van uitsluitend vloertegels, blijkt Kronos telkens weer in staat unieke en vernieuwende producten in de markt te zetten. Variërend van formaat 30x30 tot wel 80x180 en 120x240.
Kronos blijkt niet alleen fijnproever, maar ook trendsetter!

Grupo Halcón

El Halcon

Met ruim 50 jaar ervaring is El Halcon een inmiddels toonaangevende Spaanse producent op de internationale keramische markt. El Halcon produceert een zeer divers en breed programma wand- en vloertegels tegen zeer competitieve prijzen. Het assortiment bestaat uit keramische tegels met zowel een witte als rode scherf en een zeer breed aanbod aan kleuren, maten en texturen. El Halcon beschikt over geavanceerde productiesystemen en zet zich in voor het milieu, door o.a. tijdens het productieproces gebruik te maken van gerecycled materiaal. In 2017 heeft El Halcon opnieuw een zeer grote investering gedaan in haar fabrieken, waardoor zij nu één van de grootste keramische bedrijven in Spanje is met de hoogste productiecapaciteit in de keramische sector. El Halcon beschikt over 16 productielijnen en een productiecapaciteit van 40.000.000 m². De formaten wandtegels variëren van formaat 20x50 tot formaat 30x90. De formaten vloeren zijn er vanaf het formaat 33,3x33,3 tot het grotere formaat 23,3x120.

Tau Cerámica

Tau Ceramica

Ook Tau Ceramica heeft inmiddels al haar 50 jarig jubileum gevierd en is van oudsher één van de grote Spaanse namen op de keramische markt, mede door haar technische kwaliteit en opvallende esthetiek. Met een halve eeuw aan ervaring kijkt Tau met vertrouwen naar de toekomst, waarbij er anno 2018 verder geïnvesteerd wordt in innovatie en ontwikkeling. Maar ook in nieuwe showroom concepten, vooral na de toetreding in 2016 tot de Pamesa Group. Tau Ceramica haalt haar recente inspiratie uit de natuur (hout, marmer, steen en metaal) en vertaalt dat vervolgens naar keramische producten van hoge technische kwaliteit met een breed scala aan maten, texturen en kleuren. Dat deed Tau Ceramica eind jaren ’60 voor het eerst en dat doet Tau Ceramica 50 jaar later nog steeds.

Cotto dEste

Cotto d’Este

Cotto d'Este werd in 1993 in Sassuolo opgericht door Paolo Mussini, nog altijd Managing Director van dit inmiddels gerenomeerde merk, onderdeel uitmakend van de Panaria groep, destijds door Paolo’s vader Guilermo Mussini opgericht. De Panaria groep waar Cotto d’Este onderdeel van uitmaakt is inmiddels uitgegroeid tot één van de leidende Italiaanse industriële keramische groepen, èn  als zodanig ook aan de aandelenbeurs van Milaan genoteerd.

Cotto d’Este heeft zich vanaf haar start ten doel gesteld de behoeften van vooral de meest veeleisende klanten te kunnen vervullen en richtte zich daarom vanaf haar start vooral op zeer hoogwaardige wand- en vloertegels in een verfijnde uitvoering. Onderzoek en ontwikkeling behoorden dan ook vanaf het 1ste begin tot de belangrijkste succesfactoren van Cotto d’Este waarbij ook vandaag de dag de activiteiten nog altijd gefocussed blijven op het bedenken van nieuwe productiemethoden èn op de ontwikkeling van innovatieve productlijnen. Cotto d’Este houdt daarbij oog voor mens & milieu.

Unieke uitvoeringen en een breed scala aan maten, waaronder de extreem grote tegelplaten van de Kerlite lijn; 3 x 1 meter en dat bij een dikte vanaf slechts 3 mm, getuigden daarbij al snel van de extreem innovatieve productietechnieken bij Cotto d’Este. Ook 25 jaar na de oprichting, biedt Cotto d’Este nog steeds die mogelijkheid om telkens opnieuw verrassend nieuwe oplossingen te creëren.

Zo heeft Cotto d’Este in 2017 het buitengewoon exclusieve Kerlite Wonderwall op de markt gebracht. Een werkelijk unieke serie met 12 prachtige en zeer diverse kunstzinnige motieven; van barok, patchwork tot uiterst moderne prints. Elke samenstelling bij Kerlite Wonderwall bestaat daarbij uit drie delen van 100x300 cm en dat terwijl ook één enkele plaat al een bijzondere look geeft, ook aan kleine ruimtes, zoals wc’s, maar ook aan badkamers, grote oppervlaktes zoals bij cafés of entrees.

Kerlite Wonderwall kan daarbij uitstekend gecombineerd worden met het overige Kerlite assortiment òf met de Cotto d’Este vloertegels die zich ook al weer onderscheiden door hun 14mm dikte. Klik hier om de uitgebreide brochure van Kerlite Wonderwall te bekijken.

 

Overige prominenten merken waarmee Eurovite werkt zijn o.a.: Provenza, Sintesi, Cevica, Eco, Dom Ascot, Cotto D’Este, Casa Tiles, Saime & Monocibec.

Saint Malo

Saint Malo formule

De nieuwste formule binnen de Eurovitegroup is “Saint Malo”.

Saint Malo omvat o.a. Cementgebonden plavuizen (Mirafloor) , Handvorm wandtegels (o.a. Cevica), Mozaïeken (o.a. van Deco Luce) , Dubbelhard gebakken tegels met Victoriaanse decors (Topcer) en kleurrijke tegels (Johnson tegels, een goed alternatief voor o.a. het Nederlandse Mosa).

Dealer worden?

Wilt u dealer worden? Kijk dan voor meer informatie op www.eurovitegroup.nl

Meer weten over Eurovite of de Eurovite formule? Klik hier om naar de Eurovite pagina te gaan of hier voor meer informatie over de formule van Eurovite. Klik hier om naar home te gaan.

© All rights reserved | Eurovite Nederland